Sonicwall ile Filtreme Yöntemi

Merhaba arkadaşlar 

Bu makalemizde sizlere Sonicwall ile filtreme yönteminden (Sonicwall Content Filter Service / CFS) bahsedeceğiz.


1: Verimsiz ve tehlikeli içerik içeren web sitelerine erişimi kısıtlamak için CFS kullanarak; virüsler, Truva atları, adware gibi zararlı yazılımların bulaşma riskini azaltabilirsiniz. 

2: Kişisel güvenliğinizi güçlendirebilir ve özel bir filtreleme sunucusu ile masraflarınızı yarıya indirebilirsiniz.
3: URL’ler, IP adresleri ve domain derecelendirmeleri, saniyenin bölümü kadar sık ziyaret edilen sitelerin yanıt süresini azaltmak için güvenlik duvarı üzerinde yerel olarak önbelleğe alınır. 

Dell SonicWALL uygulama zekâsı ve kontrolü ile CFS kombine edildiği zaman; belirli bir IP adresi, site ya da uygulamanın yanı sıra, CFS değerlendirmesine dayalı bant genişliğini kontrol için yönetici olarak etkinleştirebilirsiniz.


Makalemizde kısaca bahsedeceğimiz konu web site bloklama için kullanılan kısım. Policeler, List ve de ip bazlı police seçimindende bahsetmeye çalışacağız.


Uyumlu SonicWALL Modelleri

NSA Series: E7500, NSA E6500, NSA E5500, NSA 5000, NSA 4500, NSA 3500, NSA 2400,
PRO Series: PRO 5060, PRO 4100, PRO 4060,PRO 3060, PRO 2040, PRO 1260
TZ series: TZ 210, TZ 200, TZ 100

1: Dell SonicWALL un Security Services Bölümünden Content Filter seçiyoruz. 




Bu kısımdan biraz bahsedecek olursak; sayfanın en alt kısmında bulunan html kodlama bölümü burası bloklama sayfa bölümüdür. İstediğiniz html kodları ile

Kodlamalar yaptıktan (firmanıza veya kurumunuza göre html düzenlemesi) sonra Preview’e tıklayarak bloklama yapabilirsiniz. Bloklama işleminden sonra aşağıda belirtilen sayfa karşınıza çıkacaktır (resim3



2:Belirlediğiniz ip veya ip aralıklarını Sonicwall Content Filter Service ile devre dışı bırakmak için CFS Exclusion List bölümüde enable yapmanız gerekmektedir. daha sonra alt kısımda Add demeniz gerekiyor. (Cyber-warrior ve Sessiz Teori kendim yazdım buraya ipler yazmanız gerekiyor)




2.1: CFS Exclusion List kısmının altındaki Do not bypass CFS blocking for the Administrator ise bu kısma dikkat etmeniz gerekmektedir. Zira bu kısmı işaretlediğinizde bile bloklama yapabileceksiniz. Aksi durumda sizi devre dışı bırakması da söz konusu tabi ki..




3: Content Filter Type bölümünden biraz bahsedelim isterseniz burada Configure seçeneğini tıkladığımızda aşağıdaki gibi bir görüntü alacaksınız. Bu kısımda Enable HTTPS Content Filtering gibi protokol ayarlamalarını da yapabilirsiniz. bir takım filtremeler kullanabilirisiniz. 





Burada Failower ise serverlarla alakalı bir işlemdir. Bununda seçilmesi sizlere avantaj sağlayacaktır.

Policy tıkladığımızda bize hazır bir policy vermekte burada configure seçtiğimizde URL List bölümünden 64 adet seçenek vermekte bunların 12 si önceden seçilmiş diğer kalan kısımlarınıda istediğiniz seçilde bloklama yapabilirsiniz. (Bir kaç tanesi seçtim)



Settings bölümünde ise Custom List Setting bölümünden Global mı Per Policy mi diye soracaktır bunları istediğiniz gibi yine ayarlayabilirisiniz. 


4: Custom List kendiniz oluşturabilirsiniz. Bu kısımda izin vermek istediğiniz haber siteleri forumlar vs. ekleyebileceğiniz gibi, engellemek istediğiniz siteleri de yazabilirsiniz. Bunun yanında arama motorlarında yazılan herhangi bir kelimeyi url bazında engelleyebilirsiniz.



Dilerseniz kendi oluşturacağınız Policelerle daha kapsamlı işlemlere engellemeler yapabilirsiniz.


 Sessiz Teori

Post a Comment

Daha yeni Daha eski